.

اختراع دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره­گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی توسط اعضای مرکز تحقیقات سلامت غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان

 
اختراع دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره­گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی توسط اعضای مرکز تحقیقات سلامت غذایی

اختراع دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره­گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی توسط اعضای مرکز تحقیقات سلامت غذایی

 

اختراع دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره­گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی توسط اعضای مرکز تحقیقات سلامت غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان

 

به همت محققین مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی ساخته و در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات کشور به ثبت رسید.

دکتر پرویز کوخایی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، ضمن اعلام این موفقیت، از فعالیت های مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک) در راستای توسعه فناوری و انجام طرح های تحقیقاتی محصول محور و تبدیل ایده به پدیده، تقدیر و تشکر کرد  و نیز انجام پژوهش در حوزه سلامت غذایی را راهی برای نیل به ارتقاء سطح ایمنی و سلامت غذایی کشور دانست. 

دکتر آنا عبدالشاهی،  رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک) درخصوص این اختراع بیان کرد: این دستگاه حاصل انجام طرح فناورانه دکتر بهداد شکرالهی و دکتر آنا عبدالشاهی بعنوان مجریان طرح و دکتر لیلا منجذب مرودشتی، مهندس علیرضا عمادی، مهندس آرزو عباسی مایوان بعنوان همکاران طرح در زمینه اصلاح و بهبود ویژگی های هیدروکلوییدها توسط پلاسمای سرد اتمسفری می باشد و در صنایع غذایی، داروسازی و شیمیایی کاربرد دارد. اختراع مذکور دارای قابلیت های تنظیم ولتاژ، تنظیم فرکانس، تنطیم فاصله ‏در دمای معمولی از هوا  و نیز در صورت نیاز از سایر گازهای دوستدار محیط ‏زیست می باشد. گونه های فعال تولید شده توسط دستگاه دارای خاصیت اصلاح کنندگی و ضدعفونی کنندگی بسیار بالاتری نسبت به مواد شیمیایی ‏مخرب محیط زیست مورد استفاده ‏در حال حاضر دارد و می تواند به عنوان ابزاری ‏مفید، جایگزین آنها گردد.

وی در خصوص  اهمیت  هیدروکلوئید ها در صنایع غذایی و دارویی گفت: هیدروکلوئیدها به عنوان پایدار کننده، امولسیفایر، عامل چسبندگی و بهبود دهنده استفاده می شوند. پلاسمای غیرحرارتی تکنولوژی نوینی است که می توان با استفاده از آن، گروه های عاملی مختلف را بر سطوح مواد نشاند و از تاثیر اکسیداسیون جزیی آن بر ترکیبات غذایی و بهبود ویژگی های نهایی فراورده های غذایی، استفاده کرد.  با استفاده از این دستگاه قادر خواهیم بود که هیدروکلوییدها را اصلاح نموده و به کاربرد این ترکیبات تنوع بخشید. همچنین با بهره مندی از منابع بومی گامی بزرگ در جهت جلوگیری از خروج ارز برای خرید این مواد اولیه پرکاربرد برداشت. از مزایای این دستگاه می توان به کارایی بالا ، سریع و غیر حرارتی،  امکان استفاده از گازهای مختلف (هوا، اکسیژن، هلیم، نیتروژن) ، امکان تغییرات ولتاژ و توان دستگاه بسته به نوع ماده  را بیان کرد.

  • کد خبر : 33026
لینک کوتاه خبر :
خانم مهندس زهرا عامری
خبرنگار

خانم مهندس زهرا عامری

تصاویر


اختراع دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره­گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی توسط اعضای مرکز تحقیقات سلامت غذایی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید *